Over ons | Rotterdam Hart van Zuid - Trewatin -> Tree and Water Innovation
Rotterdam Hart van Zuid

11 november 2022
Bij het project Rotterdam Hart van Zuid heeft Trewatin een buffer van 600m3 gerealiseerd middels het Watertable systeem.

Hart van Zuid is een combinatie van Ballast Nedam - Heijmans en de gemeente Rotterdam. Bij dit project is er voor het Watertable systeem gekozen vanwege het eenvoudige beheer en onderhoud. Zelfs met de in dit project toegepaste hoogte van 1m is het systeem nog volledig mantoegankelijk. Waardoor het eenvoudig van binnenuit geïnspecteerd en gereinigd kan worden.

De locatie was uitdagend doordat het maar een vrije hoogte had van 4m. Hierdoor is het systeem met een speciale kraan opgebouwd. De ruimte om de voorziening te realiseren was bovendien zeer beperkt. Hierdoor is gekozen voor een systeem-breedte van 3m en is het Watertable systeem volledig aangepast op de latere bovengrondse inrichting.

De voorziening op deze locatie is volledig waterdicht gemaakt middels een robuuste EPDM folieconstructie. Het water wat in het Watertable systeem gebufferd wordt, wordt later namelijk op diepere zandlagen geïnfiltreerd voor hergebruik. 

Het Trewatin Watertable systeem kan dus ook in zeer uitdagende binnenstedelijke omgevingen toegepast worden!