Urban water - Trewatin -> Tree and Water Innovation

Trewatin Urban Water

Trewatin Urban Water

Infiltreren van regenwater

Met het infiltreren van regenwater wordt bedoeld dat het regenwater wordt opgevangen. Vervolgens wordt dit water dan gefiltreerd in de grond, zodat deze niet in de riolering terecht komt. Infiltratie kan zowel in de bestaande bouw, als bij nieuwbouwprojecten toegepast worden. 

Onze drie systemen voor het infiltreren van regenwater

Trewatin, gevestigd in Zundert, in de buurt van Roosendaal en Breda, heeft drie systemen ontwikkeld voor het bergen en waar mogelijk laten infiltreren van hemelwater. Deze systemen onderscheiden zich door het gebruik van prefabbeton. Dit heeft onder andere als voordeel dat de systemen ten alle tijden zijn te verplaatsen of verwijderen. De elementen en materialen zijn daarbij volledig herbruikbaar. Hiermee zijn het de eerste circulaire infiltratiesystemen.

De verschillende manieren voor het laten infiltreren van regenwater

De systemen die we hebben ontwikkeld voor het laten infiltreren van regenwater zijn:

·         De Watertable: is geschikt voor grote oppervlakten en veel inhoud. Door het gebruik van prefab beton heeft het een lange levensduur, hoge draagkracht bij minimale boven dekking en is snel te plaatsen. Door een breedte van ruim 1 meter tussen de poten is het systeem toegankelijk voor reiniging of inspectie. Dit systeem is bij gebruik van gestorte wanden en vloer tevens geschikt voor gemengde stelsels.

·         De Waterbucket: geschikt voor kleine oppervlakten/woonhuizen. In steeds meer gemeenten wordt bij nieuwbouw afkoppelen op eigen terrein verplicht de waterbucket is hiervoor een geschikte oplossing.

·         De HA steen: steen voor het afkoppelen van HWA afvoeren van daken. Voorkomt opspatten tegen de gevel en uitspoelen van het straatwerk. De HA steen wordt op dit moment veelvuldig toegepast zowel door gemeenten als particulieren die op eenvoudige wijze HWA afvoeren willen afkoppelen van het gemengde stelsel.

Van alle systemen zijn bestekteksten beschikbaar, deze kunt u als bedrijf zijnde opvragen door een e-mail te sturen naar info@trewatin.nl.

Voorkom een droge grond met het laten infiltreren van regenwater

Het laten infiltreren van regenwater voorkomt een droge grond. Ook is het een duurzame en verantwoorde manier van het afkoppelen van regenwater. Dankzij het infiltratiesysteem voor regenwater komt het niet in het riool terecht, maar in de grond. Wij bieden uw bedrijf graag onze hulp aan bij het laten infiltreren van regenwater. Voor telefonisch contact zijn wij te bereiken via het nummer  0630177080.

Nieuws

Montagehandleiding Brickey

Heeft u bij de gemeente Zundert een Brickey besteld dan ziet u hier hoe u hem kunt monteren!

meer
Infiltratievoorziening Zundert Wernhoutseweg

25 oktober 2021
In opdracht van de gemeente Zundert heeft Trewatin de engineering en realisatie van een infiltratievoorziening aan de Wernhoutseweg voorzien.

meer
Innovatie in Valkenswaard

30 juni 2021
Watertable systeem als eerste uitgevoerd in combinatie met een waterdichte EPDM folieconstructie

meer
Watertable infiltratievoorziening Hubertushuis Geleen

24 mei 2021
Afgelopen week heeft Trewatin in opdracht van de gemeente Sittard Geleen en Bam infra een waterinfiltratievoorziening van ca. 350m3 gerealiseerd bij het project Hubertushuis te Geleen.

meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Agenda