Urban water - Trewatin -> Tree and Water Innovation

Trewatin Urban Water

Trewatin Urban Water

Infiltreren van regenwater

Met het infiltreren van regenwater wordt bedoeld dat het regenwater wordt opgevangen. Vervolgens wordt dit water dan gefiltreerd in de grond, zodat deze niet in de riolering terecht komt. Infiltratie kan zowel in de bestaande bouw, als bij nieuwbouwprojecten toegepast worden. 

Onze drie systemen voor het infiltreren van regenwater

Trewatin, gevestigd in Zundert, in de buurt van Roosendaal en Breda, heeft drie systemen ontwikkeld voor het bergen en waar mogelijk laten infiltreren van hemelwater. Deze systemen onderscheiden zich door het gebruik van prefabbeton. Dit heeft onder andere als voordeel dat de systemen ten alle tijden zijn te verplaatsen of verwijderen. De elementen en materialen zijn daarbij volledig herbruikbaar. Hiermee zijn het de eerste circulaire infiltratiesystemen.

De verschillende manieren voor het laten infiltreren van regenwater

De systemen die we hebben ontwikkeld voor het laten infiltreren van regenwater zijn:

·         De Watertable: is geschikt voor grote oppervlakten en veel inhoud. Door het gebruik van prefab beton heeft het een lange levensduur, hoge draagkracht bij minimale boven dekking en is snel te plaatsen. Door een breedte van ruim 1 meter tussen de poten is het systeem toegankelijk voor reiniging of inspectie. Dit systeem is bij gebruik van gestorte wanden en vloer tevens geschikt voor gemengde stelsels.

·         De Waterbucket: geschikt voor kleine oppervlakten/woonhuizen. In steeds meer gemeenten wordt bij nieuwbouw afkoppelen op eigen terrein verplicht de waterbucket is hiervoor een geschikte oplossing.

·         De HA steen: steen voor het afkoppelen van HWA afvoeren van daken. Voorkomt opspatten tegen de gevel en uitspoelen van het straatwerk. De HA steen wordt op dit moment veelvuldig toegepast zowel door gemeenten als particulieren die op eenvoudige wijze HWA afvoeren willen afkoppelen van het gemengde stelsel.

Van alle systemen zijn bestekteksten beschikbaar, deze kunt u als bedrijf zijnde opvragen door een e-mail te sturen naar info@trewatin.nl.

Voorkom een droge grond met het laten infiltreren van regenwater

Het laten infiltreren van regenwater voorkomt een droge grond. Ook is het een duurzame en verantwoorde manier van het afkoppelen van regenwater. Dankzij het infiltratiesysteem voor regenwater komt het niet in het riool terecht, maar in de grond. Wij bieden uw bedrijf graag onze hulp aan bij het laten infiltreren van regenwater. Voor telefonisch contact zijn wij te bereiken via het nummer  0630177080.

Nieuws

Watertable infiltratievoorziening Laren School

1-9-2022
De afgelopen zomer heeft Trewatin een infiltratievoorziening gerealiseerd bij het College de Brink in Laren.

meer
Realisatie BREEAM Groenvoorzieningen

12-8-2022
Dit voorjaar heeft Trewatin bij diverse projecten groenvoorzieningen gerealiseerd.

meer
Nederweert Centrumplan

17 mei 2022
In het Centrum van Nederweert heeft Trewatin een infiltratievoorziening van 560m3 gerealiseerd.

meer

Montagehandleiding Brickey

Heeft u bij de gemeente Zundert een Brickey besteld dan ziet u hier hoe u hem kunt monteren!

meer
Nijmegen Hart van de Waalsprong

24 april 2022
Bij het project Nijmegen Parkeergebouw Hart van de Waalsprong heeft Trewatin in totaal 2 waterbufferingsvoorzieningen van 37m3 gerealiseerd.

meer
Landgraaf Zwembad in de Bemde

31 januari 2022
In opdracht van Mourik infra en de gemeente Landgraaf heeft Trewatin een infiltratievoorziening van 400m3 gerealiseerd bij het project 'Zwembad in de Bemde' te Landgraaf. Dit hebben wij gedaan met het modulaire, mantoegankelijke Watertable systeem.

meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Agenda