Regenwater infiltratiesysteem - Trewatin -> Tree and Water Innovation

Regenwater infiltratiesysteem

✔ Duurzame oplossingen

✔ Zelfontwikkelde systemen

✔ Begeleiden volledig traject

Wanneer er veel regenwater uit de lucht valt, wordt dit water opgevangen door een infiltratiesysteem. Dit systeem zorgt er vervolgens voor dat het regenwater in de grond wordt gebracht en niet in het riool terecht komt. Hierdoor zal de grond minder kans krijgen op verdroging.

Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Help de natuurlijke waterkringloop met een infiltratiesysteem voor regenwater

Door het plaatsen van een infiltratievoorziening om het regenwater op te vangen helpt u automatisch mee aan de natuurlijke waterkringloop van regenwater. Ook helpt het plaatsen van een waterinfiltratiesysteem bij het verminderen van de kans op flinke overstromingen en andere soorten wateroverlast.


De verschillende soorten waterinfiltratiesystemen

Het regenwater dat uit de lucht komt vallen wordt door verschillende waterinfiltratiesystemen direct opgeslagen. Dit uiteraard om grote overstromingen en ander hevige wateroverlast te voorkomen. Deze verschillende waterinfiltratiesystemen zijn:

  • Infiltratiekratten
  • Verticale infiltratie
  • IT-riolering

De infiltratiekratten worden het vaakst gebruikt als regenwater infiltratiesysteem bij woningen. De andere infiltratiesystem, zoals de verticale infiltratie en het IT Systeem worden als infiltratievoorziening voor regenwater gebruikt bij bedrijven.


De werking van een infiltratiesysteem voor het opvangen van regenwater

Hoe een infiltratievoorziening voor regenwater werkt is als volgt: eerst wordt het water dat uit de lucht komt vallen opgevangen in het waterinfiltratiesysteem. Vervolgens wordt het grof vuil dat in het water aanwezig is verwijderd en komt het water uit het waterinfiltratiesysteem in een grote ondergrondse buis terecht. Daarna komt het regenwater uit de ondergrondse infiltratievoorziening in de infiltratietunnels. In deze waterinfiltratiesystemen wordt het water dan uiteindelijk opgeslagen.


Neem snel contact op voor het aanleggen van uw eigen infiltratiesysteem

Naast de duurzame werking van het waterinfiltratiesysteem brengt de regenwaterbuffer nog meer voordelen met zich mee. Heeft u ook interesse in het aanleggen van een waterinfiltratiesysteem? Of zoekt u misschien een antwoord op een van uw andere vragen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op voor meer informatie over al onze waterinfiltratiesystemen. Het bedrijf Trewatin, gevestigd in Zundert, in de buurt van Roosendaal en breda, helpt u graag verder met dit proces. Wij zijn telefonisch te bereiken via het nummer 0630177080 of mail naar info@trewatin.nl. Indien u onze bestekteksten wenst te ontvangen mag u die ook via deze weg opvragen.


Nieuws

Nederweert Centrumplan

17 mei 2022
In het Centrum van Nederweert heeft Trewatin een infiltratievoorziening van 560m3 gerealiseerd.

meer

Montagehandleiding Brickey

Heeft u bij de gemeente Zundert een Brickey besteld dan ziet u hier hoe u hem kunt monteren!

meer
Nijmegen Hart van de Waalsprong

24 april 2022
Bij het project Nijmegen Parkeergebouw Hart van de Waalsprong heeft Trewatin in totaal 2 waterbufferingsvoorzieningen van 37m3 gerealiseerd.

meer
Landgraaf Zwembad in de Bemde

31 januari 2022
In opdracht van Mourik infra en de gemeente Landgraaf heeft Trewatin een infiltratievoorziening van 400m3 gerealiseerd bij het project 'Zwembad in de Bemde' te Landgraaf. Dit hebben wij gedaan met het modulaire, mantoegankelijke Watertable systeem.

meer
Waterbuffer Elsloo

22 december 2021
Trewatin heeft in opdracht van Limpens Transport in Elsloo een waterbufferingsvoorziening aangelegd bij het te realiseren parkeerterrein vrachtwagens.

meer
Watertable infiltratievoorziening Maarheeze

14 december 2021
In opdracht van de gemeente Maarheeze heeft Trewatin bij de 'Kijkakkers' in Maarheeze een infiltratievoorziening van 300m3 aangelegd middels het Watertable systeem.

meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Agenda