Regenwater infiltratiesysteem - Trewatin -> Tree and Water Innovation

Regenwater infiltratiesysteem

✔ Duurzame oplossingen

✔ Zelfontwikkelde systemen

✔ Begeleiden volledig traject

Wanneer er veel regenwater uit de lucht valt, wordt dit water opgevangen door een infiltratiesysteem. Dit systeem zorgt er vervolgens voor dat het regenwater in de grond wordt gebracht en niet in het riool terecht komt. Hierdoor zal de grond minder kans krijgen op verdroging.

Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Help de natuurlijke waterkringloop met een infiltratiesysteem voor regenwater

Door het plaatsen van een infiltratievoorziening om het regenwater op te vangen helpt u automatisch mee aan de natuurlijke waterkringloop van regenwater. Ook helpt het plaatsen van een waterinfiltratiesysteem bij het verminderen van de kans op flinke overstromingen en andere soorten wateroverlast.


De verschillende soorten waterinfiltratiesystemen

Het regenwater dat uit de lucht komt vallen wordt door verschillende waterinfiltratiesystemen direct opgeslagen. Dit uiteraard om grote overstromingen en ander hevige wateroverlast te voorkomen. Deze verschillende waterinfiltratiesystemen zijn:

  • Infiltratiekratten
  • Verticale infiltratie
  • IT-riolering

De infiltratiekratten worden het vaakst gebruikt als regenwater infiltratiesysteem bij woningen. De andere infiltratiesystem, zoals de verticale infiltratie en het IT Systeem worden als infiltratievoorziening voor regenwater gebruikt bij bedrijven.


De werking van een infiltratiesysteem voor het opvangen van regenwater

Hoe een infiltratievoorziening voor regenwater werkt is als volgt: eerst wordt het water dat uit de lucht komt vallen opgevangen in het waterinfiltratiesysteem. Vervolgens wordt het grof vuil dat in het water aanwezig is verwijderd en komt het water uit het waterinfiltratiesysteem in een grote ondergrondse buis terecht. Daarna komt het regenwater uit de ondergrondse infiltratievoorziening in de infiltratietunnels. In deze waterinfiltratiesystemen wordt het water dan uiteindelijk opgeslagen.


Neem snel contact op voor het aanleggen van uw eigen infiltratiesysteem

Naast de duurzame werking van het waterinfiltratiesysteem brengt de regenwaterbuffer nog meer voordelen met zich mee. Heeft u ook interesse in het aanleggen van een waterinfiltratiesysteem? Of zoekt u misschien een antwoord op een van uw andere vragen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op voor meer informatie over al onze waterinfiltratiesystemen. Het bedrijf Trewatin, gevestigd in Zundert, in de buurt van Roosendaal en breda, helpt u graag verder met dit proces. Wij zijn telefonisch te bereiken via het nummer 0630177080 of mail naar info@trewatin.nl. Indien u onze bestekteksten wenst te ontvangen mag u die ook via deze weg opvragen.


Nieuws

Innovatie in Valkenswaard

30 juni 2021
Watertable systeem als eerste uitgevoerd in combinatie met een waterdichte EPDM folieconstructie

meer
Watertable infiltratievoorziening Hubertushuis Geleen

24 mei 2021
Afgelopen week heeft Trewatin in opdracht van de gemeente Sittard Geleen en Bam infra een waterinfiltratievoorziening van ca. 350m3 gerealiseerd bij het project Hubertushuis te Geleen.

meer
Aanleg groenvoorzieningen Moerdijk Fazantweg

16 december 2020
In november heeft Trewatin groenvoorzieningen aangelegd bij DC Fazantweg in Moerdijk

meer
Watertable waterbufferingsvoorziening van 2350m3 in Dordrecht

5 november 2020
In opdracht van Hercuton heeft Trewatin een waterbufferingsvoorziening van maar liefst 2350m3 mogen realiseren bij het project DC Distripark te Dordrecht

meer
Waterbucket geplaatst in Hoge Akker te Zundert

14 mei 2020
Trewatin heeft in opdracht van de gemeente Zundert een Watertbucket geplaatst in de Hoge Akker in Klein-Zundert.

meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Agenda