Regenwater infiltratiesysteem - Trewatin -> Tree and Water Innovation

Regenwater infiltratiesysteem

✔ Duurzame oplossingen

✔ Zelfontwikkelde systemen

✔ Begeleiden volledig traject

Wanneer er veel regenwater uit de lucht valt, wordt dit water opgevangen door een infiltratiesysteem. Dit systeem zorgt er vervolgens voor dat het regenwater in de grond wordt gebracht en niet in het riool terecht komt. Hierdoor zal de grond minder kans krijgen op verdroging.

Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Help de natuurlijke waterkringloop met een infiltratiesysteem voor regenwater

Door het plaatsen van een infiltratievoorziening om het regenwater op te vangen helpt u automatisch mee aan de natuurlijke waterkringloop van regenwater. Ook helpt het plaatsen van een waterinfiltratiesysteem bij het verminderen van de kans op flinke overstromingen en andere soorten wateroverlast.


De verschillende soorten waterinfiltratiesystemen

Het regenwater dat uit de lucht komt vallen wordt door verschillende waterinfiltratiesystemen direct opgeslagen. Dit uiteraard om grote overstromingen en ander hevige wateroverlast te voorkomen. Deze verschillende waterinfiltratiesystemen zijn:

  • Infiltratiekratten
  • Verticale infiltratie
  • IT-riolering

De infiltratiekratten worden het vaakst gebruikt als regenwater infiltratiesysteem bij woningen. De andere infiltratiesystem, zoals de verticale infiltratie en het IT Systeem worden als infiltratievoorziening voor regenwater gebruikt bij bedrijven.


De werking van een infiltratiesysteem voor het opvangen van regenwater

Hoe een infiltratievoorziening voor regenwater werkt is als volgt: eerst wordt het water dat uit de lucht komt vallen opgevangen in het waterinfiltratiesysteem. Vervolgens wordt het grof vuil dat in het water aanwezig is verwijderd en komt het water uit het waterinfiltratiesysteem in een grote ondergrondse buis terecht. Daarna komt het regenwater uit de ondergrondse infiltratievoorziening in de infiltratietunnels. In deze waterinfiltratiesystemen wordt het water dan uiteindelijk opgeslagen.


Neem snel contact op voor het aanleggen van uw eigen infiltratiesysteem

Naast de duurzame werking van het waterinfiltratiesysteem brengt de regenwaterbuffer nog meer voordelen met zich mee. Heeft u ook interesse in het aanleggen van een waterinfiltratiesysteem? Of zoekt u misschien een antwoord op een van uw andere vragen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op voor meer informatie over al onze waterinfiltratiesystemen. Het bedrijf Trewatin, gevestigd in Zundert, in de buurt van Roosendaal en breda, helpt u graag verder met dit proces. Wij zijn telefonisch te bereiken via het nummer 0630177080 of mail naar info@trewatin.nl. Indien u onze bestekteksten wenst te ontvangen mag u die ook via deze weg opvragen.


Nieuwkuijk Houtlab

11 april 2023
In opdracht van Woody Building Concepts heeft Trewatin een infiltratievoorziening van circa 150 m3 gerealiseerd met het Watertable systeem. Door de hoge grondwaterstand is er een voorziening gerealiseerd met een hoogte van 0,75 meter. Trewatin bedankt Woody Building Concepts voor de prettige samenwerking.

meer
Landgraaf Karel Doormanstraat

17 maart 2023
In opdracht van Besix Infra Nederland heeft Trewatin een infiltratievoorziening van ca. 300m3 gerealiseerd in Landgraaf. Trewatin bedankt Besix Infra Nederland, de gemeente Landgraaf en ingenieursbureau RA+ voor de prettige samenwerking.

meer
Alblasserdam Peute

11 januari 2023
In opdracht van Arma Infra heeft Trewatin een buffervoorziening van bijna 1900 m3 gerealiseerd in Alblasserdam middels het modulaire en robuuste Watertable systeem. De totale benodigde buffercapaciteit is bereikt door middel van drie losse voorzieningen te realiseren waarbij deze optimaal zijn ingepast in het terreinontwerp.

meer
Ospel Lochtstraat

21 december 2022
In opdracht van Vissers Ploegmakers heeft Trewatin een infiltratievoorziening gerealiseerd van ca. 800m3 om wateroverlast in de Lochtstraat te voorkomen bij hevige neerslag.

meer
Dordrecht Distripark DHL

15 december 2022
Bij het project Dordrecht Distripark DHL heeft Trewatin in opdracht van Hercuton alle groen- en faunavoorzieningen gerealiseerd.

meer
Rotterdam Hart van Zuid

11 november 2022
Bij het project Rotterdam Hart van Zuid heeft Trewatin een buffer van 600m3 gerealiseerd middels het Watertable systeem.

meer
Waterbuffer Kerkrade Rimburgerweg

19 oktober 2022
In opdracht van Hercuton heeft Trewatin bij het project DC Kerkrade een waterbuffer van 3400m3 gerealiseerd.

meer
Watertable infiltratievoorziening Laren School

1-9-2022
De afgelopen zomer heeft Trewatin een infiltratievoorziening gerealiseerd bij het College de Brink in Laren.

meer
Realisatie BREEAM Groenvoorzieningen

12-8-2022
Dit voorjaar heeft Trewatin bij diverse projecten groenvoorzieningen gerealiseerd.

meer
Nederweert Centrumplan

17 mei 2022
In het Centrum van Nederweert heeft Trewatin een infiltratievoorziening van 560m3 gerealiseerd.

meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Agenda

Infratech Rotterdam Stand 5.310
17 t/m 20 januari 2022

Van 17 tot en met 20 februari staat Trewatin op de Infratecht in Ahoy Rotterdam. Op deze beurs presenteren wij onze producten en gaan wij graag met u het gesprek aan over onze diverse oplossingen.
Via de onderstaande link kunt u zich registreren voor uw beursbezoek.

REGISTRATIE INFRATECH