Regenwater infiltratiesysteem - Trewatin -> Tree and Water Innovation

Regenwater infiltratiesysteem

✔ Duurzame oplossingen

✔ Zelfontwikkelde systemen

✔ Begeleiden volledig traject

Wanneer er veel regenwater uit de lucht valt, wordt dit water opgevangen door een infiltratiesysteem. Dit systeem zorgt er vervolgens voor dat het regenwater in de grond wordt gebracht en niet in het riool terecht komt. Hierdoor zal de grond minder kans krijgen op verdroging.

Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Help de natuurlijke waterkringloop met een infiltratiesysteem voor regenwater

Door het plaatsen van een infiltratievoorziening om het regenwater op te vangen helpt u automatisch mee aan de natuurlijke waterkringloop van regenwater. Ook helpt het plaatsen van een waterinfiltratiesysteem bij het verminderen van de kans op flinke overstromingen en andere soorten wateroverlast.


De verschillende soorten waterinfiltratiesystemen

Het regenwater dat uit de lucht komt vallen wordt door verschillende waterinfiltratiesystemen direct opgeslagen. Dit uiteraard om grote overstromingen en ander hevige wateroverlast te voorkomen. Deze verschillende waterinfiltratiesystemen zijn:

  • Infiltratiekratten
  • Verticale infiltratie
  • IT-riolering

De infiltratiekratten worden het vaakst gebruikt als regenwater infiltratiesysteem bij woningen. De andere infiltratiesystem, zoals de verticale infiltratie en het IT Systeem worden als infiltratievoorziening voor regenwater gebruikt bij bedrijven.


De werking van een infiltratiesysteem voor het opvangen van regenwater

Hoe een infiltratievoorziening voor regenwater werkt is als volgt: eerst wordt het water dat uit de lucht komt vallen opgevangen in het waterinfiltratiesysteem. Vervolgens wordt het grof vuil dat in het water aanwezig is verwijderd en komt het water uit het waterinfiltratiesysteem in een grote ondergrondse buis terecht. Daarna komt het regenwater uit de ondergrondse infiltratievoorziening in de infiltratietunnels. In deze waterinfiltratiesystemen wordt het water dan uiteindelijk opgeslagen.


Neem snel contact op voor het aanleggen van uw eigen infiltratiesysteem

Naast de duurzame werking van het waterinfiltratiesysteem brengt de regenwaterbuffer nog meer voordelen met zich mee. Heeft u ook interesse in het aanleggen van een waterinfiltratiesysteem? Of zoekt u misschien een antwoord op een van uw andere vragen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op voor meer informatie over al onze waterinfiltratiesystemen. Het bedrijf Trewatin, gevestigd in Zundert, in de buurt van Roosendaal en breda, helpt u graag verder met dit proces. Wij zijn telefonisch te bereiken via het nummer 0630177080 of mail naar info@trewatin.nl. Indien u onze bestekteksten wenst te ontvangen mag u die ook via deze weg opvragen.


Kom jij ons team versterken

Vrijheid, veiligheid, plezier en verantwoordelijkheid, is dit wat bij jou past?
Reageer dan snel op onze mooie vacature!

meer
Heerlen in de Cramer

14 mei 2024
Bij het nieuwbouwproject van bedrijfsverzamelgebouwen aan de In de Cramer in Heerlen heeft Trewatin een waterbufferingsvoorziening van ruim 500m3 gerealiseerd.

meer
Maastricht Medoclaan

2 april 2024
in de Medoclaan in Maastricht heeft Trewatin maar liefst 9 infiltratievoorzieningen gerealiseerd met een totale capaciteit van 2500m3

meer
Kerkrade Wenckenbachstraat

20 maart 2024
Afgelopen week heeft Trewatin in opdracht van Plum infra een waterbufferingsvoorziening van maar liefst 1300m3 gerealiseerd bij het project Kerkrade Wenckenbachstraat.

meer
Olst Kerkplein

5 januari 2024
In de laatste week voor de kerstvakantie heeft Trewatin een mantoegankelijke infiltratievoorziening gerealiseerd in Olst.

meer
Wessem Paardenbeemd

22 december 2023
In opdracht van de Gemeente Maasgouw heeft Trewatin bij het project Paardenbeemd te Wessem een waterbufferingsvoorziening van 400m3 gerealiseerd.

meer
Nieuwkuijk Houtlab

11 april 2023
In opdracht van Woody Building Concepts heeft Trewatin een infiltratievoorziening van circa 150 m3 gerealiseerd met het Watertable systeem. Door de hoge grondwaterstand is er een voorziening gerealiseerd met een hoogte van 0,75 meter. Trewatin bedankt Woody Building Concepts voor de prettige samenwerking.

meer
Landgraaf Karel Doormanstraat

17 maart 2023
In opdracht van Besix Infra Nederland heeft Trewatin een infiltratievoorziening van ca. 300m3 gerealiseerd in Landgraaf. Trewatin bedankt Besix Infra Nederland, de gemeente Landgraaf en ingenieursbureau RA+ voor de prettige samenwerking.

meer
Alblasserdam Peute

11 januari 2023
In opdracht van Arma Infra heeft Trewatin een buffervoorziening van bijna 1900 m3 gerealiseerd in Alblasserdam middels het modulaire en robuuste Watertable systeem. De totale benodigde buffercapaciteit is bereikt door middel van drie losse voorzieningen te realiseren waarbij deze optimaal zijn ingepast in het terreinontwerp.

meer
Dordrecht Distripark DHL

15 december 2022
Bij het project Dordrecht Distripark DHL heeft Trewatin in opdracht van Hercuton alle groen- en faunavoorzieningen gerealiseerd.

meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Agenda

Open dagen diverse projecten

De komende periode houden wij weer diverse open-dagen bij de projecten met ons Watertable systeem. Hierbij kunt u het Watertable systeem van dichtbij komen bekijken en beantwoorden wij graag uw vragen over onze robuuste mantoegankelijke oplossing.

indien u zich aan wilt melden voor een open-dag dan kunt u een mail sturen naar: info@trewatin.nl
U ontvangt dan automatisch een uitnodiging voor de aankomende projectbezoeken!