regenwaterbuffer - Trewatin -> Tree and Water Innovation

Regenwaterbuffer

✔ Duurzame oplossingen

✔ Zelfontwikkelde systemen

✔ Begeleiden volledig traject

Een regenwaterbuffer is een van de vele systemen dat helpt bij het tegengaan van wateroverlast. De buffer slaat het regenwater dat uit de lucht komt vallen tijdelijk op. Vervolgens wordt het water langzaam maar zeker geïnfiltreerd in de bodem.

Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ontdek de verschillende type blokken voor het aanleggen van een regenwaterbuffer

Voor het aanleggen van een regenwaterbuffer is het belangrijk om eerst te kijken waarvoor het bedoeld is. Gaat het om het afkoppelen van een regenpijp? Dan wordt er vaak gekozen voor een Hydroblob infiltratie blok type BD. Wanneer het gaat om wateroverlast op bijvoorbeeld het gazon wordt er gekozen voor een Hydroblob drainage blok type D.


De vele voordelen van een regenwaterbuffer

Het water dat wordt opgeslagen als regenwaterbuffer kan op langere termijn ook nog voordelen met zich meebrengen. Wanneer het water in de omgeving van een groengebied ligt kan dit hiervoor een verkoelend effect creëren. Ook worden de gevolgen van een extreem droge periode beperkt door het water dat in de regenwaterbuffer wordt opgeslagen. Door het infiltreren van het regenwater blijft de grond namelijk vochtig.


Informeer naar de mogelijkheden voor het aanleggen van uw eigen waterbuffersysteem

Uw bedrijf heeft veel baat bij het aanleggen van een regenwater infiltratiesysteem. Wilt u dit systeem ook laten aanleggen? Neem dan gerust contact op met Trewatin, gevestigd in Zundert – nabij Breda – en informeer snel naar de mogelijkheden. Wij zijn telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0630177080 of stuur een mail naar info@trewatin.nl. Heeft u meer interesse in de aanleg van duurzame groenvoorziening? Ook hiervoor mag u contact opnemen.


Nieuwkuijk Houtlab

11 april 2023
In opdracht van Woody Building Concepts heeft Trewatin een infiltratievoorziening van circa 150 m3 gerealiseerd met het Watertable systeem. Door de hoge grondwaterstand is er een voorziening gerealiseerd met een hoogte van 0,75 meter. Trewatin bedankt Woody Building Concepts voor de prettige samenwerking.

meer
Landgraaf Karel Doormanstraat

17 maart 2023
In opdracht van Besix Infra Nederland heeft Trewatin een infiltratievoorziening van ca. 300m3 gerealiseerd in Landgraaf. Trewatin bedankt Besix Infra Nederland, de gemeente Landgraaf en ingenieursbureau RA+ voor de prettige samenwerking.

meer
Alblasserdam Peute

11 januari 2023
In opdracht van Arma Infra heeft Trewatin een buffervoorziening van bijna 1900 m3 gerealiseerd in Alblasserdam middels het modulaire en robuuste Watertable systeem. De totale benodigde buffercapaciteit is bereikt door middel van drie losse voorzieningen te realiseren waarbij deze optimaal zijn ingepast in het terreinontwerp.

meer
Ospel Lochtstraat

21 december 2022
In opdracht van Vissers Ploegmakers heeft Trewatin een infiltratievoorziening gerealiseerd van ca. 800m3 om wateroverlast in de Lochtstraat te voorkomen bij hevige neerslag.

meer
Dordrecht Distripark DHL

15 december 2022
Bij het project Dordrecht Distripark DHL heeft Trewatin in opdracht van Hercuton alle groen- en faunavoorzieningen gerealiseerd.

meer
Rotterdam Hart van Zuid

11 november 2022
Bij het project Rotterdam Hart van Zuid heeft Trewatin een buffer van 600m3 gerealiseerd middels het Watertable systeem.

meer
Waterbuffer Kerkrade Rimburgerweg

19 oktober 2022
In opdracht van Hercuton heeft Trewatin bij het project DC Kerkrade een waterbuffer van 3400m3 gerealiseerd.

meer
Watertable infiltratievoorziening Laren School

1-9-2022
De afgelopen zomer heeft Trewatin een infiltratievoorziening gerealiseerd bij het College de Brink in Laren.

meer
Realisatie BREEAM Groenvoorzieningen

12-8-2022
Dit voorjaar heeft Trewatin bij diverse projecten groenvoorzieningen gerealiseerd.

meer
Nederweert Centrumplan

17 mei 2022
In het Centrum van Nederweert heeft Trewatin een infiltratievoorziening van 560m3 gerealiseerd.

meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Agenda

Infratech Rotterdam Stand 5.310
17 t/m 20 januari 2022

Van 17 tot en met 20 februari staat Trewatin op de Infratecht in Ahoy Rotterdam. Op deze beurs presenteren wij onze producten en gaan wij graag met u het gesprek aan over onze diverse oplossingen.
Via de onderstaande link kunt u zich registreren voor uw beursbezoek.

REGISTRATIE INFRATECH