regenwaterbuffer - Trewatin -> Tree and Water Innovation

Regenwaterbuffer

✔ Duurzame oplossingen

✔ Zelfontwikkelde systemen

✔ Begeleiden volledig traject

Een regenwaterbuffer is een van de vele systemen dat helpt bij het tegengaan van wateroverlast. De buffer slaat het regenwater dat uit de lucht komt vallen tijdelijk op. Vervolgens wordt het water langzaam maar zeker geïnfiltreerd in de bodem.

Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ontdek de verschillende type blokken voor het aanleggen van een regenwaterbuffer

Voor het aanleggen van een regenwaterbuffer is het belangrijk om eerst te kijken waarvoor het bedoeld is. Gaat het om het afkoppelen van een regenpijp? Dan wordt er vaak gekozen voor een Hydroblob infiltratie blok type BD. Wanneer het gaat om wateroverlast op bijvoorbeeld het gazon wordt er gekozen voor een Hydroblob drainage blok type D.


De vele voordelen van een regenwaterbuffer

Het water dat wordt opgeslagen als regenwaterbuffer kan op langere termijn ook nog voordelen met zich meebrengen. Wanneer het water in de omgeving van een groengebied ligt kan dit hiervoor een verkoelend effect creëren. Ook worden de gevolgen van een extreem droge periode beperkt door het water dat in de regenwaterbuffer wordt opgeslagen. Door het infiltreren van het regenwater blijft de grond namelijk vochtig.


Informeer naar de mogelijkheden voor het aanleggen van uw eigen waterbuffersysteem

Uw bedrijf heeft veel baat bij het aanleggen van een regenwater infiltratiesysteem. Wilt u dit systeem ook laten aanleggen? Neem dan gerust contact op met Trewatin, gevestigd in Zundert – nabij Breda – en informeer snel naar de mogelijkheden. Wij zijn telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0630177080 of stuur een mail naar info@trewatin.nl. Heeft u meer interesse in de aanleg van duurzame groenvoorziening? Ook hiervoor mag u contact opnemen.


Nieuws

Nederweert Centrumplan

17 mei 2022
In het Centrum van Nederweert heeft Trewatin een infiltratievoorziening van 560m3 gerealiseerd.

meer

Montagehandleiding Brickey

Heeft u bij de gemeente Zundert een Brickey besteld dan ziet u hier hoe u hem kunt monteren!

meer
Nijmegen Hart van de Waalsprong

24 april 2022
Bij het project Nijmegen Parkeergebouw Hart van de Waalsprong heeft Trewatin in totaal 2 waterbufferingsvoorzieningen van 37m3 gerealiseerd.

meer
Landgraaf Zwembad in de Bemde

31 januari 2022
In opdracht van Mourik infra en de gemeente Landgraaf heeft Trewatin een infiltratievoorziening van 400m3 gerealiseerd bij het project 'Zwembad in de Bemde' te Landgraaf. Dit hebben wij gedaan met het modulaire, mantoegankelijke Watertable systeem.

meer
Waterbuffer Elsloo

22 december 2021
Trewatin heeft in opdracht van Limpens Transport in Elsloo een waterbufferingsvoorziening aangelegd bij het te realiseren parkeerterrein vrachtwagens.

meer
Watertable infiltratievoorziening Maarheeze

14 december 2021
In opdracht van de gemeente Maarheeze heeft Trewatin bij de 'Kijkakkers' in Maarheeze een infiltratievoorziening van 300m3 aangelegd middels het Watertable systeem.

meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Agenda