regenwaterbuffer - Trewatin -> Tree and Water Innovation

Regenwaterbuffer

✔ Duurzame oplossingen

✔ Zelfontwikkelde systemen

✔ Begeleiden volledig traject

Een regenwaterbuffer is een van de vele systemen dat helpt bij het tegengaan van wateroverlast. De buffer slaat het regenwater dat uit de lucht komt vallen tijdelijk op. Vervolgens wordt het water langzaam maar zeker geïnfiltreerd in de bodem.

Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ontdek de verschillende type blokken voor het aanleggen van een regenwaterbuffer

Voor het aanleggen van een regenwaterbuffer is het belangrijk om eerst te kijken waarvoor het bedoeld is. Gaat het om het afkoppelen van een regenpijp? Dan wordt er vaak gekozen voor een Hydroblob infiltratie blok type BD. Wanneer het gaat om wateroverlast op bijvoorbeeld het gazon wordt er gekozen voor een Hydroblob drainage blok type D.


De vele voordelen van een regenwaterbuffer

Het water dat wordt opgeslagen als regenwaterbuffer kan op langere termijn ook nog voordelen met zich meebrengen. Wanneer het water in de omgeving van een groengebied ligt kan dit hiervoor een verkoelend effect creëren. Ook worden de gevolgen van een extreem droge periode beperkt door het water dat in de regenwaterbuffer wordt opgeslagen. Door het infiltreren van het regenwater blijft de grond namelijk vochtig.


Informeer naar de mogelijkheden voor het aanleggen van uw eigen waterbuffersysteem

Uw bedrijf heeft veel baat bij het aanleggen van een regenwater infiltratiesysteem. Wilt u dit systeem ook laten aanleggen? Neem dan gerust contact op met Trewatin, gevestigd in Zundert – nabij Breda – en informeer snel naar de mogelijkheden. Wij zijn telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0630177080 of stuur een mail naar info@trewatin.nl. Heeft u meer interesse in de aanleg van duurzame groenvoorziening? Ook hiervoor mag u contact opnemen.


Kom jij ons team versterken

Vrijheid, veiligheid, plezier en verantwoordelijkheid, is dit wat bij jou past?
Reageer dan snel op onze mooie vacature!

meer
Heerlen in de Cramer

14 mei 2024
Bij het nieuwbouwproject van bedrijfsverzamelgebouwen aan de In de Cramer in Heerlen heeft Trewatin een waterbufferingsvoorziening van ruim 500m3 gerealiseerd.

meer
Maastricht Medoclaan

2 april 2024
in de Medoclaan in Maastricht heeft Trewatin maar liefst 9 infiltratievoorzieningen gerealiseerd met een totale capaciteit van 2500m3

meer
Kerkrade Wenckenbachstraat

20 maart 2024
Afgelopen week heeft Trewatin in opdracht van Plum infra een waterbufferingsvoorziening van maar liefst 1300m3 gerealiseerd bij het project Kerkrade Wenckenbachstraat.

meer
Olst Kerkplein

5 januari 2024
In de laatste week voor de kerstvakantie heeft Trewatin een mantoegankelijke infiltratievoorziening gerealiseerd in Olst.

meer
Wessem Paardenbeemd

22 december 2023
In opdracht van de Gemeente Maasgouw heeft Trewatin bij het project Paardenbeemd te Wessem een waterbufferingsvoorziening van 400m3 gerealiseerd.

meer
Nieuwkuijk Houtlab

11 april 2023
In opdracht van Woody Building Concepts heeft Trewatin een infiltratievoorziening van circa 150 m3 gerealiseerd met het Watertable systeem. Door de hoge grondwaterstand is er een voorziening gerealiseerd met een hoogte van 0,75 meter. Trewatin bedankt Woody Building Concepts voor de prettige samenwerking.

meer
Landgraaf Karel Doormanstraat

17 maart 2023
In opdracht van Besix Infra Nederland heeft Trewatin een infiltratievoorziening van ca. 300m3 gerealiseerd in Landgraaf. Trewatin bedankt Besix Infra Nederland, de gemeente Landgraaf en ingenieursbureau RA+ voor de prettige samenwerking.

meer
Alblasserdam Peute

11 januari 2023
In opdracht van Arma Infra heeft Trewatin een buffervoorziening van bijna 1900 m3 gerealiseerd in Alblasserdam middels het modulaire en robuuste Watertable systeem. De totale benodigde buffercapaciteit is bereikt door middel van drie losse voorzieningen te realiseren waarbij deze optimaal zijn ingepast in het terreinontwerp.

meer
Dordrecht Distripark DHL

15 december 2022
Bij het project Dordrecht Distripark DHL heeft Trewatin in opdracht van Hercuton alle groen- en faunavoorzieningen gerealiseerd.

meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Agenda

Open dagen diverse projecten

De komende periode houden wij weer diverse open-dagen bij de projecten met ons Watertable systeem. Hierbij kunt u het Watertable systeem van dichtbij komen bekijken en beantwoorden wij graag uw vragen over onze robuuste mantoegankelijke oplossing.

indien u zich aan wilt melden voor een open-dag dan kunt u een mail sturen naar: info@trewatin.nl
U ontvangt dan automatisch een uitnodiging voor de aankomende projectbezoeken!