Over ons | Watertable infiltratievoorziening Laren School - Trewatin -> Tree and Water Innovation
Watertable infiltratievoorziening Laren School

1-9-2022
De afgelopen zomer heeft Trewatin een infiltratievoorziening gerealiseerd bij het College de Brink in Laren.

In opdracht van de gemeente Laren en in samenwerking met Henzen wegenbouw heeft Trewatin in de zomervakantie een infiltratievoorziening gerealiseerd bij het ‘College de Brink’ in Laren. Onder het parkeerterrein voor de fietsen is een buffer van ca 400m3 met een hoogte van 1.25m gerealiseerd.

Op deze locatie was de planning en snelle uitvoering van de werkzaamheden essentieel. De parkeerplaats mocht namelijk enkel tijdens de schoolvakanties afgesloten worden voor de werkzaamheden en zodoende waren er slechts 8 weken voor de totale herinrichting. Door de zeer snelle bouwtijd van het Watertable systeem is de opbouw van de kelder in slechts 4 dagen afgerond. Na aanleg kon Henssen wegenbouw direct met zwaar verkeer over de kelder rijden om aan te vullen en de bestrating aan te brengen.

Doordat het naastgelegen parkeerterrein voor de personenauto’s fors lager ligt, is er aan deze zijde een waterdichte afdichting aan de kelder aangebracht. Hierdoor kan het water aan deze zijde niet infiltreren en uittreden op het parkeerterrein. Met het Watertable systeem zijn dus zeer veel mogelijkheden, zowel voor infiltratie als buffering van regenwater als buffering van vervuild water.

KLIK HIER voor de timelapse video op youtube