Nieuwsarchief | Watertable waterbufferingsvoorziening van 2350m3 in Dordrecht - Trewatin -> Tree and Water Innovation
Watertable waterbufferingsvoorziening van 2350m3 in Dordrecht

5 november 2020
In opdracht van Hercuton heeft Trewatin een waterbufferingsvoorziening van maar liefst 2350m3 mogen realiseren bij het project DC Distripark te Dordrecht

Aangezien de eisen hier met 60mm relatief hoog zijn, is de ideale combinatie tussen bovengrondse oplossingen (open water) en ondergronds ons robuuste Watertable systeem de beste optie. Door de zeer ruime structuur van het Watertable systeem (breedte van ruim 1m1 tussen de poten en in dit geval een hoogte van 2.00m1) is het systeem namelijk volledig mantoegankelijk. Hiermee is het Watertable systeem de enige ondergrondse oplossing die in de toekomst ook inspecteerbaar en reinigbaar is. 

Op deze locatie is gekozen om het Watertable systeem als buffer toe te passen. Door de beperkte waterdoorlatendheid en hoge grondwaterstand was infiltratie niet mogelijk, er is zelfs gekozen voor een waterdichte kelder, welke gedeeltelijk in het grondwater ligt. Middels een waterdichte afdichting wordt inloop van grondwater voorkomen en een pomp zorgt ervoor dat de kelder zich langzaam ledigt. Op de kelder komt een parkeerplaats voor personenauto's, het Watertable systeem is namelijk geschikt voor VK45 bij een zeer geringe gronddekking.

Trewatin is al in een vroeg stadium bij dit project betrokken geraakt. De opdrachtgever wilde hier naast de robuustheid ook voor de meest duurzame oplossing gaan en met modulaire prefab betonen elementen heeft Hercuton dit bereikt. Doordat er geen kunststof wordt toegepast en de elementen in de toekomst eenvoudig verplaatst/verwijderd kunnen worden is het een volledig circulair systeem. Hiermee is het de meest duurzame oplossing in de markt.

Een ander belangrijk aspect binnen de bouwsector is een strakke planning en hierin past het Watertable systeem optimaal. De kelder is compleet aangelegd in een netto bouwtijd van 9 werkdagen. Doordat de de kelder na aanleg direct volledig met zwaar verkeer te belasten is. Op dag 10 na start werk de kelder reeds aangevuld en stond de kraan bovenop de kelder.

Het Watertable systeem is leverbaar in diverse hoogtes van 0.50 t/m inmiddels 2.75m1.
Voor meer informatie: Watertable
Timelapse Youtube: Timelapse