Nieuwsarchief | Landgraaf Zwembad in de Bemde - Trewatin -> Tree and Water Innovation
Landgraaf Zwembad in de Bemde

31 januari 2022
In opdracht van Mourik infra en de gemeente Landgraaf heeft Trewatin een infiltratievoorziening van 400m3 gerealiseerd bij het project 'Zwembad in de Bemde' te Landgraaf. Dit hebben wij gedaan met het modulaire, mantoegankelijke Watertable systeem.

Bij dit project is Trewatin al vanaf SO fase al betrokken geweest en hebben we in samenwerking met Ingenieursbureau RA+ en de gemeente Landgraaf meegedacht in de uitwerking van het ontwerp. Hierdoor kon al vroeg in het proces de meest optimale infiltratievoorziening gedimensioneerd worden en konden ook de wensen van de afdeling beheer hierin meegenomen worden. Het voordeel van een mantoegankelijke oplossing sprak de afdeling beheer enorm aan en zorgt ervoor dat het Watertable systeem zeer eenvoudig te inspecteren en reinigen is.

Tijdens de uitvoering was er een goede samenwerking met Mourik infra, waardoor het Watertable systeem, mede doordat het bestaat uit prefab betonnen elementen, in slechts 4 werkdagen is gerealiseerd. Na aanleg is Mourik direct gestart met het aanvullen van de voorziening en kon het direct met zwaar verkeer belast worden.

In de toekomst kan het Watertable systeem eenvoudig gedemonteerd en verplaatst worden, waarbij alle materialen volledig herbruikbaar zijn. Hiermee is het Watertable systeem een volledig circulaire oplossing.

Wij danken de gemeente Landgraaf, Mourik infra en RA+ voor de prettige samenwerking en wensen ze veel succes met de verdere realisatie van het project!