Tupoleum | Maastricht Medoclaan | Maastricht Medoclaan - Trewatin -> Tree and Water Innovation
Maastricht Medoclaan

2 april 2024
in de Medoclaan in Maastricht heeft Trewatin maar liefst 9 infiltratievoorzieningen gerealiseerd met een totale capaciteit van 2500m3

Trewatin is bij dit project al in een vroeg stadium betrokken geraakt. Zo hebben wij het complete ontwerp in samenwerking met de ingenieursafdeling van de gemeente opgepakt. Hieruit kwam naar voren dat er 3 hoogtes benodigd waren om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. De gekozen Watertable hoogtes zijn 1500mm, 2000mm en maar liefst 2750mm hoog. 

Bij de uitvoering van de overige infra-werkzaamheden was Heijmans betrokken. De uitvoering was door de beperkte ruimte relatief complex en uiteindelijk is ervoor gekozen om de kelders in 5 fasen op te bouwen. Hiermee had het totale project een doorloop van september 2023 t/m april 2024. Doordat de opbouw van de kelders steeds met enkele dagen was afgerond is de overlast voor de omwonenden tot een minimum beperkt.

Wij danken de gemeente Maastricht voor de mooie opdracht en wensen Heijmans en de gemeente succes met de afronding van het project.

Heeft u ook een complexe wateropgave? Wij denken graag mee in een passende, robuuste oplossing.