Home | Watertable infiltratievoorziening Hubertushuis Geleen - Trewatin -> Tree and Water Innovation
Watertable infiltratievoorziening Hubertushuis Geleen

24 mei 2021
Afgelopen week heeft Trewatin in opdracht van de gemeente Sittard Geleen en Bam infra een waterinfiltratievoorziening van ca. 350m3 gerealiseerd bij het project Hubertushuis te Geleen.

Op deze locatie was de gemeente al langer op zoek naar een robuuste en duurzame voorziening om wateroverlast te voorkomen. De gemeente had al ervaring met infiltratievoorzieningen maar wilde voor deze locatie een duurzame en vooral robuuste oplossing, daarom is de keuze op de Watertable gevallen.

Door de prefab betonnen elementen is de kelder in slechts 3,5 dagen gerealiseerd. Hierdoor is de overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt en paste het optimaal in de strakke planning van de aannemer. De modulaire elementen zijn in de toekomst bovendien eenvoudig te verplaatsen of verwijderen waarmee het Watertable systeem het eerste volledig circulaire infiltratiesysteem is.

Op deze locatie waren 2 noviteiten voor het Watertable systeem:
1. Er zijn voor het eerst Watertable elementen van 2250mm hoog toegepast. Hierdoor kan er nog meer water per m2 gebufferd worden.
2. Daarnaast is er een extra overspanning van 1m1 waardoor de kelder een breedte van 7m1 krijgt. Dit is gerealiseerd middels een zwaar gewapende betonplaat welke op de tafels is geplaats. Hiermee zijn vanaf heden dus ook maten afwijkend van een veelvoud van 2.0x2.0m1 mogelijk.

Wij danken Bam infra en de gemeente Sittard-Geleen voor de prettige samenwerking en wensen ze veel succes met de verdere uitvoering van het project!