Home | Waterbuffer Elsloo - Trewatin -> Tree and Water Innovation
Waterbuffer Elsloo

22 december 2021
Trewatin heeft in opdracht van Limpens Transport in Elsloo een waterbufferingsvoorziening aangelegd bij het te realiseren parkeerterrein vrachtwagens.

Met de aanleg van een parkeerterrein wil transportbedrijf Limpens de parkeermogelijkheden vergroten. Door de strenge eisen van het waterschap en de gemeente was hij echter genoodzaakt om op het terrein compensatie middels een waterbuffer te realiseren.

In eerste instantie werd een wadi/vijver overwogen. Dit kostte echter veel ruimte welke niet meer als parking benut kon worden. Bovendien vergt een wadi veel onderhoud.
Dhr. Limpens is daarom op zoek gegaan naar een robuust ondergronds alternatief en zo bij het Watertable systeem van Trewatin uitgekomen.

Doordat er bovenop de voorziening geparkeerd diende te worden met vrachtwagens diende de constructie zeer robuust te zijn. Het Watertable systeem is al geschikt voor VK45 bij slechts 25cm dekking, dus dat was voor deze locatie perfect. Andere voordelen die Limpens Transport belangrijk vond waren dat het Watertable systeem volledig mantoegankelijk is, waardoor inspectie en reiniging zeer eenvoudig van binnenuit uitgevoerd konden worden. Ook het voordeel dat het systeem modulair is opgebouwd uit losse onderdelen sprak hem erg aan. Op deze manier kan hij in de toekomst de kelder eenvoudig aanpassen of verplaatsen waarbij alle materialen volledig herbruikbaar zijn.

Op deze locatie is gekozen voor Watertable elementen met een hoogte van 2.25m. De totale netto inhoud van het systeem is ca. 450m3. De kelder is aan de buitenzijde waterdicht gemaakt met EPDM folie, infiltratie was hier niet wenselijk.

Wij danken dhr. Limpens en Limpens Transport voor de mooie opdracht en prettige samenwerking!